BiH
297

U Zenici organizovan iftar za stotinu postača, planirana posjeta i povratnicima u Zvorniku

Piše: E. M.
Postavljanje iftara za postače (Foto: Klix.ba)
Postavljanje iftara za postače (Foto: Klix.ba)
U organizaciji Asocijacije Mostovi prijateljstva Bosne i Hercegovine u četvrtak navečer održan je iftar na otvorenom za postače zeničkog naselja Pehare.

Uz saradnju Islamske zajednice Turske Diyanet i Ureda za vjere ambasade Turske u BiH, organizacija iftara na otvorenom postaje tradicija sa ciljem druženja, širenja pozitivne energije i čari ramazana. Tako je sinoćnje lijepo vrijeme poslužilo organizatorima da ispred džamije organizuju zajednički iftar na otvorenom za blizu stotinu postača.

"U posljednje vrijeme i u Bosni i Hercegovini se sve više organizuju iftari na otvorenom, a tome daju doprinos brojne institucije u BiH kao i naša asocijacija. Svakako, cilj nam je da u ovim mubarek danima otvorimo naša srca za naše bližnje, prijatelje i komšije te da kroz iftare učinimo dobro djelo i stvorimo jaču vezu", poručili su iz Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH.

Detalj sa zajedničkog iftara u Peharama (Foto: Klix.ba)
Detalj sa zajedničkog iftara u Peharama (Foto: Klix.ba)

Organizatori će i danas organizovati iftar na otvorenom za postače drugih mjesnih zajednica u Zenici, a do kraja mjeseca ramazana posjetit će i povratničko naselje u blizini Zvornika gdje će organizovati ramazanski program te podijeliti prigodne poklone najmlađim mještanima.