Zbog kvara na kotlu
0

U Zenici opet reducirano grijanje

Piše: H. B.
Već peti put u grijnoj sezoni, Javno preduzeće Grijanje Zenica ostavlja građane bez grijanja ili, kao što je to danas, sa reduciranim grijanjem. Tako je više od 17.000 stanova u Zenici jutros imalo reducirano grijanje, dok je temperatura vani oko 0°C.

Grijna sezona je počela 15. oktobra 2011. godine i trajat će sve do 15. aprila ove godine. Iako ostalih mjeseci Zeničani nemaju grijanje, plaćaju punu cijenu od 1,40 KM/m2 prostora, odnosno 2,80 KM/m2 za 6 mjeseci, tj. jednu grijnu sezonu.

"Jutros je došlo do kvara na automatici kotla, izbacio je davač na kotlu. To je više softverski problem i radnici su spremni da ga riješe. Sreća je da to nije mehanički problem, odnosno kvar na kotlu, što bi značilo zaustavljanje i ulaženje u kotao. Do sada je tri puta 'krivac' bio kotao, a dva puta automatika. Rješenje problema očekujemo ubrzo, nadamo se da će do kraja dana sve biti u redu, a kvar se pojavio jutros oko 9 sati", izjavio je Elvir Bošnjak, izvršni direktor za tehničke poslove JP Grijanje Zenica.