Vijeće ministara BIH
4

U završnoj fazi finalizacija odgovora na Upitnik Evropske komisije

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Finalizacija odgovora na Upitnik Evropske komisije je u završnoj fazi, a potom slijedi prevod na engleski jezik, navodi se u informaciji o aktivnostima Direkcije za evropske integracije koju je danas razmatralo Vijeće ministara BiH.

Informacija je razmatrana na današnjoj sjednici u okviru redovnog izvještavanja Vijeća ministara o procesu evropskih integracija.

Ministri su danas primili k znanju i informaciju o Planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2018. godinu, koju će Ministarstvo odbrane dostaviti Predsjedništvu BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

U okviru saradnje sa NATO-om, odnosno pod pokroviteljstvom Komande združenih snaga NATO-a, pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će učestvovati u devet vježbi.

Istovremeno će u narednoj godini, u okviru inicijative B9, pet pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovati u vježbi "Balkan Shield 2018".

U okviru drugih inicijativa, pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će učestvovati u jednoj vježbi uz istovremeno učešće na još četiri planske konferencije i radionice radi priprema za vježbe koje će biti održane u 2019. i 2020. godini.