Akcija MUP-a KS
102

U Visokom uhapšene tri osobe zbog pomaganja Sejfoviću, pretreseno više lokacija

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Visokom su danas uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su dio organizovane grupe koja je Amelu Sejfoviću pomogla da pobjegne iz zatvorske jedinice u Sarajevu.

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona slobode su lišili tri osobe u Visokom.

Za uhapšene postoji sumnja da su pomogle Amelu Sejfoviću da izvede bijeg iz KPZ Sarajevo prošle nedjelje. Također, izvršeni su pretresi nekoliko lokacija u Visokom.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama.

Podsjećamo, pored navedene trojice uhapšenih, MUP-ovi KS, ZDK i SBK slobode su lišili šest osoba za koje se sumnja da su pomagali Sejfoviću. Jedna osoba je u međuvremenu puštena jer nije bilo osnove za njeno zadržavanje.

Postupajući tužilac Tužilaštva KS uputio je prijedlog Općinskom sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu.

Dvojici uhapšenih na području ZDK još uvijek nije istekao 24-satni pritvor, te će nakon toga biti poznati detalji daljeg postupka.