Komentari (500)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović “Mi idemo na Kosovo ravno, Gde nam stari slavu izgubiše, Staru našu slavu prađedovsku. I mi ćemo na polju Kosovu Il’ izgubit vjeru i junaštvo, Ili ćemo, ako Alah dade, Dušmanina svoga pobjediti, I u Bosnu vratiti se slavno“.
Dr Avdo Hasanbegović USTAJTE BRAĆO! Teška je muka robovat, braćo, Na licu ropski nositi sram, Ustajmo, braćo, na borbu svetu Dušanov treba ponovit’ hram! Oj, Srbe, brate, pruži mi ruku, Priznaj mi, dragi, da sam ti brat! Zajedno ko dva hajdemo lava Prot’ crnog vraga voditi rat! Spasite djecu, spasite narod, Daće nam pomoć i dragi Bog! Jer Alah dragi uvijek čuva I štiti roba pravoga svog!
Mehmed paša je rodjen kao musliman ali ga ovi bijednici prikazuju Srbinom. E, moj Nemanja šta ti p.ka uradi :)
Sve u svemu pozitivna prica...
Andric nije dobio nagradu za roman "Na drini cuprija" nego za opus svojih djela. Zanimljivo je da se dize spomenik "poturici" i jos zanimljivije u turskoj odori.
Pa kradu ovaj dio Bosne, hoće reći da je Mehmed rodjen kao Srbin što je čistokrvna laz, i dedo mu je musliman bio. Bolesni Nemanja, ulojen, da se bar hoće okupati, nego neće da odudara od sredine.
džaba Lojavi ,opet te pola srbije naziva Turčinom.
Nema podataka da je Mehmed paša Sokolović gradio kršćanske objekte po rodnoj Bosni i Balkanu, jer se o tome vjerovatno nije vodila evidencija. HAHAHAHA!
Potomci vlaskih stocara (tzv bh srbi) se blamiraju iz dana u dan HAHAHAHAHAHA! Kud vas Turci naselise na ove prostore, vlashki kmetovi.
ko vam je kip pravio? glava nije u proporciji sa tijelom. eh moji umjetnici
Imaju rezimske. Sjećas se kipa sotone Pavla, od zice? ono je bilo kao Alien iz najbolji dana :)
da vidi jadan mehmed ko mu spomenik pravi joj .
Vidi drustva i cirkusa od glava...
Jos saom da obnovite tolike dzamije sto ste srusili pih..
eto Lojavog,ja juče pit'o đe je da brani Dodika.
Mislim da ovi djikani imaju vise turske krvi od nas,a mozda bi dnk kokazala da im ovaj Sokolovic i jeste neki rod.Svaka mlada je morala malo pod Mesu,pa sami zakljucite..
@Kova HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Mudar i pametan potez...Dobra turistička atrakcija. Mehmed Paša Sokolović je i poslije 300 godina dobra krava muzara... samo što sva korist od ovoga ide Srbima.
Oj Srbine ružna lica, ti si Turčin posrbica, Pitaj babu i prababu čija bila je uz tarabu Ti provjeri gene svoje Jer potićeš ti od mene. 😂😂
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Ali znate sta je najtuznije od svega? Sokolovic nikada u zivotu nije rekao da je Srbin! HAHAHAHAHA Bosanske posrbice pobudalile 100%