Komentari (217)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za jedne ce biti Dan Bosnjaka u Vijecnici (uglavnom svi prisutni na ovom dogadjaju primaju plate sa budzeta i nemaju problema za prezivaljavanjem), dok je za druge (ISTO TAKO Bosnjake) Dan: Bosnjaka koji rove po kontejnerima i traze hranu; Bosnjaka boraca koji nemaju djeci cime da kupe knjige za skolu; Bosnjaka koji nemaju cime da se lijece; Bosnjaka koji nemaju posla 20 godina; Bosnjaka koji gledaju da pobjegnu odavde zauvijek ...
@ACK Tvoj način izražavanja osim tvoje nekulutre i neotesanosti najbolje i pokazuje tvoju isfrustriranost sopstvenim životom. Meni je jako žao što si ti nesretan u životu i što ti, dok ovo čitaš, vjeroatno bale idu na usta, ali u svakom slučaju ti savjetujem da posjetiš nekog od lokalnih psihoterapueta, pa zatim, ko zna, možda i psihijatara. Osim naravno ako nisi maloljetan i nezreo pa ti opraštamo.
@IjiIjanzIatni92: Sto si nadrkan đikane, sto je nakucao vise komentara od tebe :)))))
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sto se tice Hrvatske konkretno, da li je neki Hrvat islamske vjeroispovijesti(jer vjera nije nacija) koji je poginuo na bojistu recimo 92.-e, Bosnjak ili Hrvat? Posto za pojam Bosnjak nije cuo u zivotu? Kako takva osoba moze imat status nacionalne manjine u RH kad je ocito da je Hrvat musliman? Hvala
nit se mogu poistovjetiti sa identitetom bosnjakinje niti pristajem da me bakir izetbegovic predstavlja.
Hoce li biti neradni dan bakiree..
"1994. je donesen i zakon u kojem je naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak". Sve po zakonu :-) "Draga braco, od danas nismo Muslimani, nismo Srbi ni Bosanci nego cemo se jedno vrijeme zvati Bosnjaci. Ko je za neka digne ruku. Idemo, svi ruke gore. Bravo! I jos kad bi mogli da ne pricamo ovim agresorskim jezikom. Hajde da mi i to izglasamo kad smo se vec skupili u ovolikom broju, pa da se razilazimo polako. Najbolje na eci peci pec, bosnjacki ili bosanski, pa kako nas prosere".
No kada su Dan Hrvata i Dan Srba? Nijesmo li svi konstitutivni? Cuj Dan Bosnjaka. 😂😂😂
@milojko74 Nacija je subjektivni osjecaj, budi ti rode sta zelis no da je Dan Bosnjaka smijesna zamisao nemoj reci da nije. Da su vas pokusali fizicki unistiti tesko, prije su vas htjeli protjerati. Ja necovjestva nikakva ne odobravam no nemojte pretjerivati. U istoriju ulazio ne bih.
Jel' ovih od 92-ge bOsnjOka?
Obrni okreni nema dalje od Alije. Cvijeta i Spasoje se više ne pikaju. Šalu na stranu, ali stvarno kako vam više nije šupački odricati se Cvijete i Spasoja? Trebali bi imati makar mrvicu poštovanja i prema njima, od njih ste otpali. Nikad to neću shvatiti.
Jel ovo definicija Bošnjaka? Bošnjaci su južnoslavenski narod nastanjen ponajviše u Bosni i Hercegovini, kao i na području pokrajine Sandžaka u Srbiji i Crnoj Gori. Ima ih oko 3 milijuna, od toga oko 2 milijuna u Bosni i Hercegovini, a velik broj Bošnjaka živi u Turskoj, približno 350 000. Pripadaju islamskom civilizacijskom krugu, a potječu od islamiziranoga pučanstva srednjovjekovne Bosne, kao i susjednih država i područja koja su bila dulje vremena pod turskom upravom.
Ili ovo? Bošnjaci su južnoslavenski narod koji naseljava uglavnom Bosnu i Hercegovinu, sa značajnom manjinom u drugim balkanskim zemljama.Vode porijeklo od srednjovjekovnih Bosanaca ili Bošnjana, Slavena koji su nastanjivali tadašnju Bosnu. Srednjovjekovni Bosanci/Bošnjani bili su različitih vjera a govorili su bosanskim jezikom.
Današnji Bošnjaci govore bosanskim jezikom, te se pretežno služe latinicom i u manjoj mjeri ćirilicom. Većinu savremenih Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom, tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
mi smo bošnjoooooci. majku li vam SDAovsku lopovsku iz foče, goražda i rogatice. pravite cirkus od vijećnice.
Da Bog sačuva što prave cirkus od jednog cijelog naroda...
Da nisu 1993. godine u Holiday Inn-u stvorili "Bošnjake" kao umjetnu naciju, a umjesto toga ostavili da se ljudi izjasne da li su Bosanci (i Hercegovci) ili Srbi/Hrvati, danas ne bi bilo 51% takozvanih Bošnjaka nego sigurno preko 65% Bosanaca svih vjera (doduše preko 80% muslimana)... Tako da ne bismo imali vjersku skupinu kao što danas imamo nego ozbiljan evropski narod... ali tako je kad balije uzmu stvar u svoje ruke...
E čuj dan bosnjaka...
Sve je to lepo,samo treba znati da bosansko-hercegovački muslimani,tzv. Bošnjaci nemaju matičnu državu.. Niti će je ikada imati. A i ne treba im. Matično su turski otpad,a praktično,u većini,srpsko-hrvatski narod ucenama nasiljem i lažima uteran u arapsko praznoverje.. U RS konstitutivni,u HB takođe,na nivou BiH jednaki s drugima.. Nemaju državu,za razliku od Hrvata i Srba,ali sami kažu da im je to propast..
@DedoBrundo sta predlazes?
@DedoBrundo sta predlazes?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Matica bosnjackog naroda je Bosna i Hercegovina.. jedna i jedina❤
Daj definiciju Bošnjaka... mene kao nekog koga smatraju dijelom tog naroda interesuje tačna definicija.
@155Perodzematlija .. Boga mi kako za koga . Za mene je od Drine do Une , od Save do mora :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
To je dobra stvar, treba odrzavati nacionalnu svijest. Ne smijemo opet dopustiti da nam oduzmu nase ime i nasu historiju.
@IjiIjanzIatni92 glupnane..