BiH
113

U utorak iz Turske kreće još jedan humanitarni kamion za BiH

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Na Okruglom stolu za razmjenu ideja u Izmiru danas je bilo govora o poplavama u Bosni i Hecegovini. Na ovom sastanku je dogovoren još jedan šleper pomoći koji će za BiH krenuti u utorak.

Današnjem sastanku prisustvovali su narodni poslanik vladajuće AK partije u Izmiru Rifat Sait, predsjednik Udruženja Bošnjaka u Izmiru Hamza Yavuz, predstavnik humanitarne organizacije IHH te predstavnici nekih drugih nevladinih organizacija. 

Na sastanku je podsjećeno da je u poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini u prethodnih nekoliko dana poginulo nekoliko desetina ljudi. Također je naglašeno da je ovim poplavama ugroženo oko milion stanovnika BiH. Predsjednik poslovnice humanitarne organizacije IHH u Izmiru Rasim Caglar kazao je da će u utorak za Bosnu i Hercegovinu biti poslan šleper humanitarne pomoći za poplavama pogođene građane BiH. 

Pominjući katastrofu u turskom rudniku uglja u Somi prilikom koje je poginulo 300 ljudi, Rifat Sait je rekao da Okrugli stol za razmjenu ideja u Izmiru neće zaboraviti tu katastrofu, a također i da neće zaboraviti poplavama pogođene građane Bosne i Hercegovine. On je kazao da će se od sada na okruglom stolu razgovarati o mogućnostima pomoći BiH.