Bosanski narodni front
84

U Tuzli se osniva nova politička stranka - BNF

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bosanski narodni front (BNF), naziv je nove stranke koja će u četvrtak zvanično biti osnovana u Tuzli. Kako je potvrđeno za Klix.ba, cilj im je da svojim djelovanjem poboljšanju uslove života građana u rubnim mjesnim zajednicama.

Gradski vijećnik iz Tuzle Hasib Hirkić inicijator je osnivanja novog političkog subjekta Bosanski narodni front (BNF).

"Sada se ukazala potreba građana za samoorganiziranjem, posebno u prigradskim mjesnim zajednicama u istočnom i zapadnom dijelu Tuzle. Najviše izražena potreba je u zapadnom dijelu koji je potpuno zapostavljen. Sada želimo pokušati napraviti našu priču koja bi u cijelosti pomogla gradu u budućem vremenu", kazao je Hirkić.

Hasib Hirkić (Foto: Klix.ba)
Hasib Hirkić (Foto: Klix.ba)

Hirkić trenutno obnaša funkciju predsjednika inicijativnog odbora za osnivanje stranke, a zvanično rukovodstvo će biti imenovano na predstojećoj osnivačkoj skupštini, zakazanoj za četvrtak.

"Sutra ćemo imati jedan od sastanaka za vrijeme kojeg ćemo odlučiti u kojem smjeru dalje idemo. Veliki broj mjesnih zajednica je uključen u ovu priču, a trenutno je jedno znano – da mjesta u stranci neće biti niti za jedno ime, odnosno političara koji su dosad prljali državu, ali i stranke", dodao je Hirkić.

Iduće godine se organiziraju lokalni izbori, a Bosanski narodni front će izvjesno imati kandidate za Gradsko vijeće Tuzle.