{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli rat predizbornim plakatima i lecima

27.9.2012. u 12:50
4
27
U Tuzli rat predizbornim plakatima i lecima
4
Kako se približavamo 7. oktobru i lokalnim izborima u BiH, u Tuzli se rasplamsava rat predizbornim plakatima i lecima. Sudeći prema javnoj debati koju je organizovao Forum građana Tuzle, žestoku bitku za fotelju načelnika će voditi Jasmin Imamović (SDP) i Zlatko Berbić (nezavisni kandidat), a uz njih i Adi Rifatbegović (SDA). Prema opštem mišljenju totalni autsajderi u utrci za poziciju načelnika su Fikret Selman (SBB) i Zlatko Vidaković (HSP).
Učesnici izborne utrke trebali bi poznavati Odluku o komunalnom redu, kao i na kojim se mjestima mogu lijepiti plakati. Međutim, pravila nema, a događa se da jedni lijepe plakate ujutro, a drugi ih preljepljuju poslijepodne, treći tokom noći... Troše se tone papira i ljepila, a bespovratno se baca novac od kojeg bi najugroženije kategorije građana imale velike koristi.

Odlukom Općine Tuzla predviđena su mjesta na kojima se lijepe plakati, a to su oglasne table i stubovi. Plakatiranje je zabranjeno na zgradama, u haustorima, na staklenim površinama, potpornim zidovima, semaforima...

U Odluci o komunalnom redu propisane su i kazne za nepropisno plakatiranje. Minimalna kazna je 500 KM, a za odgovornu osobu 100 KM. Fizičke osobe plaćaju kaznu od 50 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: