BiH
49

U Tuzli otvoren sportski poligon za osobe sa smetnjama u razvoju

Klix.ba
U povodu održavanja "Državnog prvenstva Specijalne olimpijade BiH u košarci" danas je u krugu JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju otvoren i sportski poligon kojeg su ovom centru donirali fudbalski reprezentativci BiH Asmir Begović i Elvir Rahimić.

Svečanoj ceremoniji početka prvenstva prisustvovala je i delegacija Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem. Na današnjem prvenstvu prijavljeno je 15-tak ekipa iz BiH i jedna ekipa iz Slovenije.

Na samom početku svog obraćanja premijer Gutić se zahvalio današnjim dobrotvorima, Rahimiću i Begoviću.

"Ovaj teren, kao i manifestacija će, osim mnogo osmjeha na vašim licima, nesumnjivo doprinijeti vašem kvalitetnijem razvoju i uključivanju u redovne društvene tokove. Također, želim izraziti zahvalnost Klubu specijalnih sportova Tuzla koji već toliki niz godina organiziraju ovu sportsku manifestaciju. U svom radu Vlada Tuzlanskog kantona sa oko 1,3 miliona KM godišnje redovno finansira rad JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju i to je naš mali doprinos vašem boljem sutra. Tu si i brojne druge materijalne i nematerijalne vrste pomoći i podrške koju vam pružamo“, rekao je premijer Gutić i dodao da svjedočiti današnjem događaju znači dati podršku svim osobama sa posebnim potrebama.

Premijer Gutić ovom je prilikom izaslanicima Asmira Begovića i Elvira Rahimića uručio i dva skromna poklona uz posvetu da ih taj skroman poklon sa bosanskohercegovačkim motivom podsjeća na humano djelo koje su učinili i činjenicu da su donijeli osmjeh na mnogo malih dječjih lica.

Osim premijera Gutića današnjem događaju u ime Vlade TK danas su prisustvovali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović, ministrica rada, socijalne politike i povratka Danijela Simić i ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić.