BiH
0

U Tuzli održana Međunarodna izložba pasa

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Park kod Bosanskog kulturnog centra u Tuzli je u subotu 21. aprila ugostio preko stotinu izlagača pasa koji su uzeli učešće u Specijalnoj izložbi II FCI grupe. Sama činjenica da su se pojavili izlagači iz čitavog okruženja ovoj izložbi daje međunarodni epitet. Izložba je urađena u organizaciji Bosanskog kinološkog saveza, Moloss Kluba i Udruženja "Regnum Animalia" iz Tuzle.

Pravo na učešće su imali svi psi iz reda molosa, pinšera, šnaucera te švicarski planinski psi. Svim osvajačima jednog od prva četiri mjesta po razredima su uručeni pehari, dok su u izboru za najljepšeg psa na prva tri mjesta se našli patuljasti šnacuer, bosanski tornjak i srednjeazijski ovčar. Sudijsku listu su činili Refet Hadžić (BiH), Mirsad Šabanović (BiH), Vera Milošević (Srbija) i Jelena Radulović (Srbija).

"U Tuzli je održan međunarodni događaj u kojem je učešće uzelo preko stotinu takmičara iz naše zemlje i zemalja okruženja iako je izložba namijenjena samo za pse II FCI grupe. Događaj je prošao bez ikakvih problema i možemo biti jako zadovoljni samom manifestacijom. Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se ova izložba održi kao i svima koji su svoj doprinos dali samim učešćem", izjavio je Armin Čolić, predsjednik udruženja za zaštitu životinja "Regnum Animalia" iz Tuzle.

Za zabavni program su se pobrinuli DJ Woid, Modni studio Fashion te voditelj programa Rusmir Krdžalić, diplomirani glumac Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

Realizaciju izložbe su pomogli Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, proizvođač hrane za pse GOLD-MG iz Donjeg Žabara kao i odgajivačnice pasa Cane Corso Kennel BiH, Pedigre i Strajano Cane Corso.