{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
U Banjoj Luci održana Državna izložba pasa svih rasa

S
Piše: D. T./Sarajevo-x.com
1.4.2012. u 18:14
0
40
U Banjoj Luci održana Državna izložba pasa svih rasa
0
U kinološkom kompleksu Rakovačke bare kod Banje Luke danas je održana 16. Državna izložba pasa svih rasa – CAC Banja Luka 2012.
Na manifestaciji, koju je u saradnji sa KSRS i Unijom KS u BiH, organiziralo Kinološko društvo Banja Luka bilo je prijavljeno oko 400 pasa.

Uz CAC, održane su i dvije specijalizovane izložbe i to njemačkih ovčara te zlatnih retrivera i labradora, a već tradicionalno organizirana je izložba pasa mješanaca.

Uz brojne uzgajivače pasa iz cijele BiH, kinološkoj manifestaciji u Banjoj Luci prisustvovao je i veliki broj posjetilaca, među kojima najviše djece.

Uživajući na prvoaprilskom suncu, mališani su uz lavež raznovrsnih četvoronožaca imali priliku da vide veliki broj pasmina, koji se uzgajaju u našoj zemlji i regionu.

Za najljepšeg psa izložbe izabran je šarplaninac, dok je drugo mjesto zauzeo njemački ovčar, a treći je bio rodezijski ridžbek.

Pored činjenice da se radilo o Državnoj izložbi, čini se kako je rezultat za većinu učesnika bio u drugom planu, jer su svi koji su danas posjetili kinološki kompleks u Rakovačkim barama prije svega uživali sa svojim ljubimcima.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: