Otišao od kuće
69

U Tuzli nestala još jedna osoba, policija traga za Edisom Begićem

Piše: A. K.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona intenzivno tragaju za još jednom nestalom osobom iz Tuzle, a riječ je o 30-godišnjem Tuzlaku Edisu Begiću koji je posljednji put viđen 4. maja ove godine.

Za Klix.ba iz MUP-a TK je potvrđeno da je sinoć u 23:30 sati Policijskoj stanici Zapad prijavljen nestanak Edisa Begića. Kako je navedeno u prijavi, on je posljednji put viđen 4. maja ove godine u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Drežnik.

Isto nam je potvrdio i Begićev brat Hajrudin.

"Posljednji put smo ga vidjeli 4. maja ove godine. U kući je ostavio lične dokumente, novac, mobilni telefon i ključeve automobila. Samoinicijativno smo pretražili sve lokacije na kojima bi mogao biti u Tuzli, Lukavcu i mjestu Poljice, ali ga nismo pronašli. Trenutno ne postoje nikakve indicije na koju lokaciju se mogao zaputiti", rekao nam je Hajrudin te naglasio da je njegov brat karakterističan po mirnom ponašanju te da je iznenađujuće da je na ovakav način nestao.

Iz tuzlanske policije nam je potvrđeno da službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla poduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku ovog 30-godišnjaka.

Svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju o Edisu mogu pozvati broj telefona 061/408-798 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.

Inače, ovo je drugi slučaj nestanka osobe koji je zabilježen na području Tuzle.

Podsjećamo, 21-godišnji Amar Ramić iz Tuzle posljednji put je viđen u srijedu 2. maja ove godine i od tada mu se gubi svaki trag. Dan kasnije slučaj je prijavljen tuzlanskoj policiji koja intenzivno traga za ovim studentom Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli.

U potragu su uključene i tri ekipe Federalne uprave civilne zaštite koje pored Tuzle i njene okoline pretražuju i lokacije u Kalesiji, Ugljeviku, Čeliću, Zvorniku i Bijeljini.