BiH
44

U Tužilaštvu KS saslušanje trojice mladića koji su palicama usmrtili Mladena Ambrožića

Piše: M. N.
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo KS (Foto: Klix.ba)
Tri mladića osumnjičena za ubistvo pedesetogodišnjeg Mladena Ambrožića u sarajevskom naselju Hrasno nalaze se u Tužilaštvu Kantona Sarajevo gdje je u toku njihovo saslušanje pred postupajućim tužiocem.

Ambrožić je pretučen palicama oko 22:05 sati u ponedjeljak navečer ispred zgrade u ulici Džamijska. Preminuo je oko 23:05 sati od zadobijenih povreda glave i leđa.

Policiju je obavijestila ženska osoba oko 23:45 sati koja je kazala da se u stanu u ulici Džamijska 6/III nalazi muška osoba s povredama glave. Uprkos naporima ljekara, Ambrožić je podlegao povredama.

Za ovo krivično djelo sumnjiče se braća Ermin (1997.) i Ademir (1995.) Babaić te Adnan Hysenaj (1994.) koji je njihov prijatelj. Uhapšeni su u utorak u poslijepodnevnim satima. Kod njih su pronađene palice kojima su počinili krivično djelo.

Ovaj trojac je izuzetno blizak. Iza sebe nemaju evidentiranih krivičnih djela. Hysenaj je student Mašinskog fakulteta UNSA, Ermin Fakulteta političkih nauka UNSA, a Ademir Međunarodnog univerziteta Sarajevo (IUS). Ademir je inače sportista koji se bavi brzim klizanjem i predstavljao je BiH na brojnim takmičenjima vani, a Hysenaj je član Mladih Crvenog križa Ilidža u okviru kojeg je učestvovao u brojnim humanitarnim aktivnostima.

Prema navodima komšija, Ambrožić je bio uživalac narkotika koji je živio s nevjenčanom suprugom, majkom braće Babaić. Često se čula svađa i lupa u stanu, a prema izjavama koje su osumnjičeni dali, Ambrožića su pretukli jer je maltretirao njihovu majku i nisu ga imali namjeru ubiti.

Postupajući tužilac danas će donijeti odluku da li će Kantonalnom sudu Sarajevo biti upućen prijedlog za pritvor trojice osumnjičenih.