U tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo, nema povrijeđenih niti terorizma

Piše: N. N./Klix.ba
20.11.2015. u 22:33
302
423
U tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo, nema povrijeđenih niti terorizma
302
U tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo, nema povrijeđenih niti terorizma Foto: Vecernji.ba
U tunelu Salakovac večeras je oko 21 sat došlo do eksplozije, a kako Klix.ba saznaje eksplozija je najvjerovatnije izazvana pirotehničkim sredstvom tzv. "topovskim udarom".
Kako je za Klix.ba potvrdio direktor SIPA-e Perica Stanić, ova agencija nije izlazila na mjesto događaja što ukazuje da se ni u kojem slučaju ne radi o terorizmu. Stanić dodaje da je SIPA spremna izaći na teren ako ih nadležni pozovu.

Također i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je da ni pripadnici FUP-a nisu izlazili na mjesto događaja. Saznajemo da na teren nisu izlazili ni tužioce Tužilaštva BiH, te da je za slučaj nadležno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako Klix.ba saznaje iz Operativnog centra MUP-a HNK, saobraćaj je normalizovan te se radi na utvrđivanju o kojem pirotehničkom sredstvu se radi i ko su osobe koje su ga bacile.

Ovaj slučaj se ni na koji način ne može dovesti u vezu s terorističkim napadom u Sarajevu.

Tunelom je sasvim slučajno prolazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH koji nije povrijeđen niti je njegov automobil oštećen.

Automobil iz kojeg je bačeno pirotehničko sredstvo pretekao je automobil u kojem se nalazio general Jeleč te je u tom trenutku naprava bačena.

General Jeleč trenutno se nalazi u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona gdje daje izjavu, a kako saznajemo kantonalnim sigurnosnim strukturama poznat je broj registarskih oznaka automobila iz kojeg je bačena najvjerovatnije pirotehnička naprava.


Komentari (423)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: