Ferhat Šeta, ambasador BiH u Libiji
0

"U Tripoliju je mirno, građani BiH putuju kućama"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
"U Tripoliju je potpuno mirno, danas sam prošao s kraja na kraj grada jer sam imao tri sastanka: saobraćaj funkcioniše, prodavnice u najvećem broju rade i nigdje se ništa ne čuje", rekao je u intervjuu za sutrašnje Oslobođenje Ferhat Šeta, ambasador Bosne i Hercegovine u Libiji.

Ambasada BiH je uspjela obezbijediti jedan redovni i jedan vanredni let Tripolija i već danas će građani BiH krenuti kućama. Ambasador Šeta se nada da će u toku dana, uspjeti obezbijediti i još jedan vanredni let.

"Redovni letovi iz Tripolija idu bez ikakvih problema, a što se tiče vanrednih naravno da je problem zbog velikog interesa. Uspjeli smo obezbijediti ova dva leta, očekujem i dozvolu za vanredni let BH Airlinesa. Najveći je problem zapravo nastao zbog dezinformacija: vjerujte ono što ja imam priliku da gledam preko medija i ja bih - da nisam ovdje - mislio da je katrastrofa. Međutim, vjerujte mi to što gledate uopće ne liči na ovo što mi živimo ovdje. Struje ima, vode ima, hljeba ima, ljudi rade, sinoć su pjevali i slavili dajući podršku Muammaru Gaddafiju. Nikakvih aviona nije bilo, nije bilo pucnjave, noć je bila mirna, danas je također mirno", kazao je ambasador Šeta.