|

"U Tripoliju je mirno, građani BiH putuju kućama"

"U Tripoliju je mirno, građani BiH putuju kućama"
0
S
Sarajevo-x.com
23.2.2011. u 13:33
51
komentara
0

dijeljenja
"U Tripoliju je mirno, građani BiH putuju kućama" Foto: AFP
"U Tripoliju je potpuno mirno, danas sam prošao s kraja na kraj grada jer sam imao tri sastanka: saobraćaj funkcioniše, prodavnice u najvećem broju rade i nigdje se ništa ne čuje", rekao je u intervjuu za sutrašnje Oslobođenje Ferhat Šeta, ambasador Bosne i Hercegovine u Libiji.
Ambasada BiH je uspjela obezbijediti jedan redovni i jedan vanredni let Tripolija i već danas će građani BiH krenuti kućama. Ambasador Šeta se nada da će u toku dana, uspjeti obezbijediti i još jedan vanredni let.

"Redovni letovi iz Tripolija idu bez ikakvih problema, a što se tiče vanrednih naravno da je problem zbog velikog interesa. Uspjeli smo obezbijediti ova dva leta, očekujem i dozvolu za vanredni let BH Airlinesa. Najveći je problem zapravo nastao zbog dezinformacija: vjerujte ono što ja imam priliku da gledam preko medija i ja bih - da nisam ovdje - mislio da je katrastrofa. Međutim, vjerujte mi to što gledate uopće ne liči na ovo što mi živimo ovdje. Struje ima, vode ima, hljeba ima, ljudi rade, sinoć su pjevali i slavili dajući podršku Muammaru Gaddafiju. Nikakvih aviona nije bilo, nije bilo pucnjave, noć je bila mirna, danas je također mirno", kazao je ambasador Šeta.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...