Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@a? pecalbar- osoba koja radi posao za dnevnicu, npr. cijeli dan beres grozdje i za to dobijes pecalbu ili dnevnicu.
Moze li neka hercegovka, ili hercegovac u najgorem slucaju, da mi objasni sta znaci \"pečalbara\"?
U Livnu je bila dzamija i prije rata,a ne brini za Livnu tu su Hrvati gotovo 80% a Bosnjaci imaju vecinu u dva sela i ima ih nesto u samom gradu...cak vise Srba ima na sjeveru opcine nego njih,poznajem Livno Duvno Glamoc i taj kraj
Ja budala, to im je istorija i kultura nekadasnjeg Duvna, danas Tomislavgrada...
Zato što ih se toliko raselilo imaju sad da gledaju džamiju usred Livna.Ne može i vamo i tamo dragi moji.
DOBRO JE DA SE NEKO SJETIO I TIH LJUDI KOJI SU SVOJE ZIVOTE,ZDRAVLJE I PUNO TUGE OSTAVILI U DRUGIM ZEMLJAMA,I UVJEK BILI IZMEDJU DVA DRUSTVA I DVIJE ZEMLJE,A TUGE JE BILO I PREVISE I SUZA UVJEK KAD SE KRECE SA KOFEROM I OSTAVLJAJU NAJDRAZI.OVI KOJI ZIVE U BIH NIKADA JE NECE ZNATI CJENITI DOK JE NE NAPUSTE KAO RADNICI ILI IZBJEGLICE PO SVJETU.
hehe svaka čast duvnjaci super stvar, ovog se je trebalo sjetiti :)) Pozdrav za sve gastarbaitere :)
90% Duvna ima bar nekom u inozemstvu a 50% ih odlazi u inozemstvo pa se vrate u mirovini,to vrijedi i za zapadnu Hercegovinu. Ja radim u Njemackoj ali nema lipseg kraja od Duvanjskog polja i grada od Tomislavgrada.
super fazon, svaka čast.
Bravo za Tomislavgrad i cilo Duvno.