{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK

22.10.2015. u 13:22
26
33
U toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK
26
Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK Besim Duraković, koji je jučer bio uhapšen, doveden je danas u kancelarije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK.
Podsjećamo, jučer u popodnevnim satima po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i po naredbi Općinskog suda Tuzla pripadnici MUP-a TK uhapsili su Durakovića.

Pripadnici MUP-a TK jučer i sinoć su izvršili pretrese objekata, automobila i osoba u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK, prilikom kojih je pronađena određena dokumentacija i predmeti za koje se sumnja da potječu iz izvršenja krivičnih djela.

Trenutno je u toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, gdje su pripadnici MUP-a TK doveli i Besima Durakovića da prisustvuje pretresu.

Duraković je jučer pred kraj radnog vremena pokušao iznijeti određenu dokumentaciju iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, ali ga je u tome spriječila policija, čime je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Kako je danas potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, Duraković je osumnjičen za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, sprečavanje dokazivanja i još neka krivična djela, o čemu će biti više detalja kada se dostavi izvještaj MUP-a TK, a radi se o osnovama sumnje o određenim nezakonitostima u radu Uprave.

Tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji MUP-a TK i Duraković će biti predat u nadležnost Tužilaštva TK, nakon čega će postupajući tužilac ispitati osumnjičenog, analizirati dokaze i donijeti odluku da li će se nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: