{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK

22.10.2015. u 13:22
26
33
U toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK
26
Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK Besim Duraković, koji je jučer bio uhapšen, doveden je danas u kancelarije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK.
Podsjećamo, jučer u popodnevnim satima po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i po naredbi Općinskog suda Tuzla pripadnici MUP-a TK uhapsili su Durakovića.

Pripadnici MUP-a TK jučer i sinoć su izvršili pretrese objekata, automobila i osoba u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK, prilikom kojih je pronađena određena dokumentacija i predmeti za koje se sumnja da potječu iz izvršenja krivičnih djela.

Trenutno je u toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, gdje su pripadnici MUP-a TK doveli i Besima Durakovića da prisustvuje pretresu.

Duraković je jučer pred kraj radnog vremena pokušao iznijeti određenu dokumentaciju iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, ali ga je u tome spriječila policija, čime je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Kako je danas potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, Duraković je osumnjičen za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, sprečavanje dokazivanja i još neka krivična djela, o čemu će biti više detalja kada se dostavi izvještaj MUP-a TK, a radi se o osnovama sumnje o određenim nezakonitostima u radu Uprave.

Tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji MUP-a TK i Duraković će biti predat u nadležnost Tužilaštva TK, nakon čega će postupajući tužilac ispitati osumnjičenog, analizirati dokaze i donijeti odluku da li će se nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: