BiH
0

Nastavljeni pretresi u TK nakon hapšenja Besima Durakovića

Klix.ba
Besim Duraković
Besim Duraković
Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Tuzla jučer u popodnevnim i večernjim satima su pripadnici MUP-a TK izvršili pretrese objekata, automobila i osoba u Upravi za inspekcijske poslove TK.

Slobode je lišen direktor Uprave Besim Duraković, potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Prema njegovim riječima, ovo tužilaštvo je od ranije imalo otvorene istrage protiv Durakovića i još nekih osoba za različita krivična djela.

"Duraković je osumnjičen za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, sprečavanja dokazivanja i još neka krivična djela o čemu ćemo više govoriti kada bude dostavljen izvještaj MUP-a TK, a radi se o osnovama sumnje o određenim nezakonitostima u radu uprave i pokušaju prikrivanja dokaza u ovim predmetima Kantonalnog tužilaštva Tuzla", kazao je on.

Arnautovć je dodao da su prilikom pretresa pronađeni određena dokumentacija i predmeti za koje se sumnja da potječu iz izvršenja krivičnih djela.

Pretresi će biti nastavljeni i danas.

Pripadnici MUP-a TK će obaviti kriminalističku obradu, Tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji i Duraković će biti predat u nadležnost Tužilaštva, ističe Arnautović.

Postupajući tužilac će nakon dostavljanja izvještaja ispitati osumnjičenog, analizirati dokaze i donijeti odluku da li će se nadležnom sudu dati prijedlog za određivanje pritvora, navodi on.