Banja Luka
2

U toku obnova studentskog centra "Nikola Tesla", sumnja u propuste u izradi krova

B. N.
Studenti i građani danas su započeli rad na obnovi studentskih paviljona "Nikola Tesla" koji su usljed jakog nevremena koje je zahvatilo Banju Luku u proteklih nekoliko dana ostali bez krova.

Zbog nastale situacije, u prvom i drugom paviljonu došlo je do poplava, a prvi, drugi i treći paviljon su ostali i bez električne energije.

Iz Studentskog parlamenta poručuju da su za sada zadovoljni radom na obnovi trećeg paviljona i da očekuju da će studenti u njega moći useliti u toku naredne sedmice.

Nakon saniranja objekata, kažu da će tražiti i da se utvrdi odgovornost nadležnih.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević izjavio je da je očigledno bilo propusta u izradi krovnih pokrova studentskih domova, ali da su objekti studentskog centra osigurani kod "Dunav osiguranja" koje treba procijeniti nastalu štetu što je potvrdio i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci Luka Kecman.

"To je zakonom predviđena procedura u kojoj osiguravajuće društvo treba nadoknaditi štetu", rekao je Kecman.

Procjena štete nastale na studentskim paviljonima još nije poznata. Studenti koji se budu vratili na nastavu 23. decembra bit će raspoređeni u treći i četvrti paviljon, dok za ostale Ministarstvo prosvjete i Uprava Univerziteta pregovaraju o alternativnom smještaju.