|

U toku akcija hapšenja 11 osoba, više od 100 inspektora SIPA-e na terenu

U toku akcija hapšenja 11 osoba, više od 100 inspektora SIPA-e na terenu
43
Klix.ba
13.11.2014. u 07:45
112
komentara
43

dijeljenja
U toku akcija hapšenja 11 osoba, više od 100 inspektora SIPA-e na terenu Foto: Arhiv
U toku je akcija hapšenja 11 osoba koje se dovodi u vezu sa terorizmom, a na terenu je više od 100 inspektora SIPA-e.
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros aktivnosti u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Damask", koja se izvodi na širem području BiH.

U toku su lišavanja slobode i pretresi objekata na više lokacija na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U ovom trenutku stavljeno je pod kontrolu 11 osumnjičenih osoba i vrše se pretresi i pregledi objekata na više lokacija.

Akcija je rezultat višegodišnje složene kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba koje se dovodi u vezu sa terorističkim aktivnostima.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišavanja slobode koja se danas realiziraju.

U akciji učestvuje više od 100 policijskih službenika, a izvodi se u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

Više detalja o akciji bit će poznato tokom dana, saopćeno je iz SIPA-e.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...