{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sudu BiH nema slobodnog pritvorskog mjesta za Jašarevića

S
1.12.2011. u 15:46
0
37
U Sudu BiH nema slobodnog pritvorskog mjesta za Jašarevića
0
U Sudu BiH nema slobodnog pritvorskog mjesta za Jašarevića
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Tužilac Dubravko Čampara nije mogao precizirati kada će biti završena istraga o terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu, pojašnjavajući da se radi o obimnom poslu u okviru kojeg je potrebno dosta međunarodne pravne pomoći.
Čampara je u izjavi Srni napomenuo da je Sud BiH već dao saglasnost Tužilaštvu za produženje istrage za dva mjeseca, koji su potrebni radi ispitivanja svjedoka i traganja za određenim predmetima.

Govoreći o podnošenju izvještaja o terorističkom napadu u Sarajevu parlamentarnoj Komisiji za sigurnost, Čampara kaže da Tužilaštvo nema razloge da oko tog pitanja bilo šta komplikuje.

On je pojasnio da će Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) taj izvještaj proslijediti uz one informacije koje neće ugroziti istragu.

Govoreći o mogućnosti da Jašarević iz Centralnog zatvora bude prebačen u pritvor Suda BiH zbog uslova i blizine Tužilaštvu, Čampara je rekao da trenutno u Sudu nema slobodnog pritvorskog mjesta.

"Tražio sam na prvom ročištu za određivanje pritvora da Jašarević bude smješten u Sudu BiH, gdje ni tada nije bilo mjesta, ali o tim pitanjima brigu vodi Sud BiH", pojasnio je Čampara.

Sudu BiH donio je 28. novembra odluku o produženju pritvora za još dva mjeseca vehabiji Mevlidu Jašareviću koji je 28. oktobra izvršio teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu.

Ministar sigurnosti Sadik Ahmetović rekao je Srni da će izvještaj o terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu dostaviti parlamentarnoj Komisiji za bezbjednost, čim ga dobije od Sipe.

"Tužilac je ovih dana dao saglasnost da SIPA može poslati izvještaj i čim ga dobijem ja ću ga uručiti Komisiji", kaže Ahmetović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: