{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu audicija hora za male i mlade “Suncokreti“

24.9.2014. u 14:55
20
3
U subotu audicija hora za male i mlade “Suncokreti“
20
Hor za male i mlade “Suncokreti“ počinje sa radom u novoj sezoni i poziva djecu Sarajeva uzrasta od 6 do 12 godina na audiciju, koja će se održati u subotu 27. septembra 2014. godine u 11 sati u prostorijama Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“ (Grbavica). Timu saradnika koji je do sada radio s djecom, Nedžadu Merdžanoviću i Senadu Bostandžiću, pridružila se i profesorica hora Alma Karić.
"Dobili smo izvanrednu saradnicu s kojom ćemo pažnju posvetiti na ono što je i bila prvobitna zamisao Suncokreta, a to je vještina horskog pjevanja. Pored ovoga prioritet su nam i nove autorske dječije pjesme, kao i dječije pjesme iz domaćeg i internacionalnog repertoara tako da vjerujem da će svi polaznici moći mnogo toga da nauče“, istakao je jedan od osnivača i instruktora hora “Suncokreti“, Nedžad Merdžanović te dodao da je u proteklom periodu snimljena i autorska pjesma “Prijatelji“ koja je pobrala velike simpatije.

“U tom pravcu namjeravamo i dalje djelovati. Pored toga već imamo nekoliko dogovorenihnastupa u osnovnim školama i na manifestacijama koje su primjerene dječijem uzrastu tako da nas očekuje jedna veoma radna sezona“, naglasio je Merdžanović.Pjesma Prijatelji može se pronaći ovdje.

Više detalja o "Suncokretima" na zvaničnoj web stranici i Facebook fan pageu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: