Pozvani svi građani
88

U Stocu danas protesti nakon napada na četvoricu mladića u ovom gradu

A. L.
Građani Stoca okupit će se danas kako bi održali proteste nakon napada na četvoricu mladića u ovom gradu u noći sa subote na nedjelju.
Po parolom "Stolac protiv nasilja" svi građani su pozvali na mirnu šetnju gradom koja počinje okupljanjem u 17 sati ispred Prve osnovne škole.

Podsjetimo, MUP HNK je jučer objavio saopćenje povodom napada na mladiće u kojem je opisano šta se dogodilo.

Kako su naveli, u noći sa subote na nedjelje oko 00.10 sati u Policijsku stanicu Stolac M.A. (2004) iz Poplašića - Stolac je prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnim putem iz Mostara prema Stocu gdje u mjestu Masline Stolac dolazi do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V nn registarskih oznaka.

"Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s puta pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izašla grupa od oko 10 lica, maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po njegovom vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se skupa s njim nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu", saopćeno je.

Zajedno s prijaviteljem u vozilu s su se nalazili E.G. (2003) iz Stoca, D.B. (2002) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar.