{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu tematska sjednica o vodozaštitnoj zoni

F
13.6.2010. u 14:50
0
4
U srijedu tematska sjednica o vodozaštitnoj zoni
0
U srijedu tematska sjednica o vodozaštitnoj zoni
Skupština Kantona Sarajevo
Skupština Kantona Sarajevo zakazala je za srijedu, 16. juna, tematsku sjednicu na kojoj će biti razmatrana Analiza stanja s prijedlogom zaključaka za rješavanje problema o vodozaštitnoj zoni "Sarajevsko polje".
Materijal, koji je Vlada KS-a usvojila i poslala u skupštinsku proceduru, pripremili su Ministarstvo privrede i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS.

Sjednica će imati za cilj rješavanje problema koji su se javili u ovoj zoni, a koji su još pogoršani nakon što je ustanovljeno da je voda s izvorišta Bosne zagađena fekalijama.

Kantonalne i federalne inspekcije još nisu našle žarište zbog kojeg je došlo do zagađenja.

U okviru zaključaka ove analize navodi se da se zadužuje Vlada KS i Zavod za izgradnju KS-a da ubrzaju pokrenute aktivnosti na izvođenju istražnih radova u vodozaštitnoj zoni.

Vlada se također zadužuje da iznađe mogućnost za ubrzanu provedbu statusnih promjena vlasničke strukture na do sada ekspropriranim nekretninama unutar vodozaštitnih zona "Sarajevsko polje".

Među zaključcima, nakon provedene analize, nalazi se i zaduženje Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša da s KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo pripremi Prijedlog odluke, za SKS, kojom će se osigurati izdvajanje dijela sredstava iz cijene 1 m3 isporučene vode, a izdvojena sredstva namjenski koristiti za rješenje problematike vodozaštitne zone.

Sjednica bi trebala početi u 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: