Vlada KS-a
0

Saglasnost za imenovanje direktora dve srednje i šest osnovnih škola

FENA
Vlada Kantona Sarajevo je u nastavku sjednice koju je započela prošle sedmice prihvatila imenovanje direktora dviju srednjih i šest osnovnih škola na području KS-a.

Vlada je dala saglasnost Školskom odboru JU "Srednja građevinsko-geodetska škola" da imenuje Jasminka Huseinčehajića za direktora ove škole.

Data je saglasnost i za imenovanje Mensura Porovića za direktora Javne ustanove "Srednja škola primijenjenih umjetnosti", Zijada Numića za direktora OŠ "Nafija Sarajlić", Safeta Dizdara za direktora OŠ "Pofalići", Azema Gusića za direktora OŠ "Avdo Smailović", Bakira Kulenovića za direktora OŠ "Mladen Pozaić", Vjekoslava Brezara za direktora OŠ "Malta" te Hasibe Hasković za direktoricu OŠ "Vladislav Skarić".

Na sjednici je prihvaćeno imenovanje predsjednika i članova upravnih odbora za šest javnih ustanova iz oblasti rada i socijalne zaštite.

Vlada je također dala saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti predsjednice i članova Upravnog odbora Javne ustanove "Djeca Sarajeva".

Kako je Feni potvrđeno u Pres-službi KS-a, za v.d. predsjednice UO imenovana je Jagoda Smajiš, koju je predložio predlagač; za v.d. članova UO imenovane su Marija Lomigora i Amela Bajraktarević, uime zaposlenika ove ustanove, dok su Elma Cerić i Nusreta Jamaković imenovane za v.d. članova UO uime Udruženja roditelja.

Na sjednici je usvojen i plan upisa učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2010/2011. godini.

Pravo na upis u srednje škole u Kantonu Sarajevo imaju 5.464 učenika koji su završili osnovnu školu i 160 učenika koji su završili muzičke škole.

Planom je predviđeno da za upis u gimnazije, tehničke i srodne škole te umjetničke škole bude raspisan od 7. do 18. juna, a da prijemni ispit za ove škole bude 21. i 22. juna.

Plan predviđa i da konkurs za upis u srednje stručne škole traje od 7. do 22. juna, a za ove škole nije potrebno polagati prijemni ispit.

Ministri u Vladi KS-a s premijerom Besimom Mehmedićem na čelu održali su danas i tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana Analiza stanja i prijedloga mjera za rješavanje problema u vodozaštitnoj zoni "Sarajevsko polje".

Sjednica je održana danas jer se materijal treba dostaviti zastupnicima u Skupštini KS-a najmanje 15 dana prije sjednice, a ta tematska sjednica SKS-a zakazana je za 17. juni.