{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu prvi sastanak Plenuma građana Sarajeva

10.2.2014. u 22:03
364
64
U srijedu prvi sastanak Plenuma građana Sarajeva
364
U srijedu prvi sastanak Plenuma građana Sarajeva
Foto: Klix.ba
Plenum građana Sarajeva okupljen oko istoimene Facebook grupe održat će sastanak u srijedu, 12. februara. Mjesto i satnica održavanja će biti naknadno objavljena na društvenoj mreži.
Jedan od današnjih zaključaka Plenuma građana i građanki Sarajeva je i zahtjev da se o formiranju narednog sastava vlade odlučuje na temelju zaključaka Plenuma.

"Kako bi se spriječilo političko mešetarenje, pozivamo građanstvo Sarajeva da ne ulazi u pregovore s vlastima nego da, po ugledu na Tuzlu, dođe na plenum i u otvorenoj javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formuliše zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka", jedna je od poruka na Facebook grupi.

Kako je kazao Ibrahim Tanović, jedan od članova Inicijativnog odbora za organizaciju Plenuma građana i građanki Sarajeva, oni ne podržavaju nikakav vid nasilja.

"Želimo svu pozitivnu energiju usmjeriti na jedan konstruktivan način. Pozivamo građane da dođu na sastanak Plenuma u srijedu, a mjesto i vrijeme održavanja objavit ćemo na našoj Facebook grupi", kazao je Tanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: