{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlije pozvane na prvi sastanak Plenuma građana

11.2.2014. u 14:17
348
119
Sarajlije pozvane na prvi sastanak Plenuma građana
348
Na današnjim protestima u Sarajevu prisutnima je podijeljen poziv na prvi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva, u srijedu, 12. februara, u 17:30 sati u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju, koji se nalazi u sklopu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne bb.
Poziv na Plenum (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Poziv na Plenum (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Iza nas ne stoje nikakve stranke niti organizacije. Mi najbolje znamo da iza nas stoji samo dugogodišnje poniženje, glad, bespomoćnost i beznadežnost svih nas. I zato recimo NE političkom mešetarenju! Nema dogovora iza zatvorenih vrata, nema izabranih. Samo plenum gdje se građani i građanke zajedno dogovaraju o rješenjima problema svih nas. Ne dajmo nikome da otme naš građanski bunt!", navedeno je u tekstu poziva.

Na sastanak su pozvani svi koji žele u otvorenoj javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formulisati zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka.

"Zahtijevamo:

Policija - nepoduzimanje mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva. Mora se obezbijediti sigurnost svih učesnika protesta.

Vlasti Kantona Sarajevo - s obzirom na neodgovoran rad dosadašnjih vlada, o formiranju nove vlade mora se odlučivati isključivo na temelju budućih zaključaka Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Vlada Federacije BiH - momentalna ostavka cijele Vlade na čelu sa premijerom.

I to je samo početak - vjerujmo jedni u druge i nastavimo raditi za dobro svih nas", ističe se u pozivu koji potpisuje Inicijativni odbor za organizaciju Plenuma, privremena neformalna grupa koja sa radom prestaje na prvom sastanku Plenuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: