{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlije pozvane na prvi sastanak Plenuma građana

11.2.2014. u 14:17
348
119
Sarajlije pozvane na prvi sastanak Plenuma građana
348
Na današnjim protestima u Sarajevu prisutnima je podijeljen poziv na prvi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva, u srijedu, 12. februara, u 17:30 sati u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju, koji se nalazi u sklopu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne bb.
Poziv na Plenum (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Poziv na Plenum (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Iza nas ne stoje nikakve stranke niti organizacije. Mi najbolje znamo da iza nas stoji samo dugogodišnje poniženje, glad, bespomoćnost i beznadežnost svih nas. I zato recimo NE političkom mešetarenju! Nema dogovora iza zatvorenih vrata, nema izabranih. Samo plenum gdje se građani i građanke zajedno dogovaraju o rješenjima problema svih nas. Ne dajmo nikome da otme naš građanski bunt!", navedeno je u tekstu poziva.

Na sastanak su pozvani svi koji žele u otvorenoj javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formulisati zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka.

"Zahtijevamo:

Policija - nepoduzimanje mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva. Mora se obezbijediti sigurnost svih učesnika protesta.

Vlasti Kantona Sarajevo - s obzirom na neodgovoran rad dosadašnjih vlada, o formiranju nove vlade mora se odlučivati isključivo na temelju budućih zaključaka Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Vlada Federacije BiH - momentalna ostavka cijele Vlade na čelu sa premijerom.

I to je samo početak - vjerujmo jedni u druge i nastavimo raditi za dobro svih nas", ističe se u pozivu koji potpisuje Inicijativni odbor za organizaciju Plenuma, privremena neformalna grupa koja sa radom prestaje na prvom sastanku Plenuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: