{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu potpisivanje sporazuma u procesu pristupanja BiH u STO

S
17.12.2012. u 19:18
0
0
U srijedu potpisivanje sporazuma u procesu pristupanja BiH u STO
0
U srijedu potpisivanje sporazuma u procesu pristupanja BiH u STO
Mirko Šarović
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u BiH Mirko Šarović najavio je da će u srijedu, 19. decembra, u sjedištu Evropske komisije u Briselu potpisati bilateralni sporazum sa EU u procesu pristupanja BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), što je veoma važan korak BiH ka punopravnom članstvu u STO.
"Ovim činom BiH ulazi u grupu zemalja prioriteta u 2013. godini kada je riječ o pristupanju STO što joj daje za pravo da bude optimista da bi u okviru preostalih pregovora krajem naredne godine mogla da postane punopravan član STO", rekao je Šarović danas novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, BiH potpisuje sporazum sa 27 zemalja EU koje će u daljem procesu biti snažno uz BiH, da bi proces pregovaranja sa preostalih pet zemalja bio uspješno okončan.

"Ovo je na neki način i snažna poruka, jer ukoliko potpisujete bilateralni sporazum sa EU to je jasan znak i za ostale zemlje sa kojima pregovaramo – Ukrajinom, Brazilom, Indijom i SAD da je iza nas organizacija kao što je EU", pojasnio je Šarović.

On je istakao da je ovo veliki uspjeh pregovaračkog tima BiH, odnosno Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: