BiH
31

U Srebrenici otvorena kancelarija DF-a

FENA
U Srebrenici danas je otvorena kancelarija Gradskog odbora Demokratske fronte Srebrenica. Na otvaranju su bili prisutni predsjednik DF-a BiH Željko Komšić, potpredsjednik DF-a Amir Kulaglić i članovi stranke.

"U Srebrenici, kao i u cijeloj Republici Srpskoj, nekad je jako teško proći sve lokalne institucije i dobiti bilo kakvu vrstu podrške za rad stranke. Bitno nam je da sve kancelarije DF-a rade, da se stranka razvija te da infrastruktura jača u cijelom RS-u kao što nam je važno da struktura u RS-u bude multietnička. Cilj nam je da se broj članova poveća i da se infrastruktura širi", rekao je Feni Komšić.

Predsjednik DF-a BiH Željko Komšić posjetio je Memorijalni centar u Potočarima, te odao počast ubijenim žrtvama genocida. Također, tokom posjete se sastao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, rekavši da je prva stranka DF dala podršku Durakoviću.

"Vjerujemo da može pomoći ljudima u Srebrenici i dokazao je to svojim prethodnim mandatom. Ćamil je čovjek koji može povezivati ljude bez obzira na nacionalnost. On je prava osoba na pravom mjestu i zbog toga zaslužuje podršku te se iskreno nadam se da će biti načelnik ponovno", izjavio za Fenu predsjednik DF-a. Inače, Komšić svake godine prisustvuje dženazi 11.jula.

Na pitanje koliko članova ima Gradski odbor Demokratske fronte, potpredsjednik DF-a BiH Amir Kulaglić je rekao:

"Demokratska fronta, Gradski odbor Srebrenica, u ovom trenutku ima više od 80 aktivnih članova. Međutim, to možda izgleda malo, ali ako se sjetimo činjenice da je više od 20 osoba nama pristupilo posljednjih mjesec dana, to nas hrabri da će nas svakim danom biti sve više. Mi na predstojeće lokalne izbore prvi put izlazimo u Srebrenici i to izlazimo s listom od 18 kandidata koji su uglavnom čestiti, pošteni i vrijedni ljudi koji žive i rade u Srebrenici, a koji znaju, hoće i mogu da naprave od Srebrenice jedan prosperitetan i otvoren grad u kojem će svako moći da živi i radi slobodno od svoga rada. To nam je cilj i prioritet i nadamo se da ćemo u tom cilju uspjeti".