Podaci CIK-a
6

U Srebrenici glasalo 42,87 posto birača, u Doboju 55,43 posto

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na današnjim ponovljenim izborima prema informacijama Centralne izborne komisije (CIK) u Srebrenici je izašlo 42, 87 posto birača, a u Doboju 55,43 posto.

Biračka mjesta su zatvorena večeras u 19 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19 sati, odnosno zadnje biračko mjesto je zatvoreno u 19:40 sati.

Navedeni podaci o izlaznosti odnose se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletni podaci o izlaznosti za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljeni.

Centralna izborna komisija BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa izbora u Doboju i Srebrenici saopćiti na press konferenciji večeras u ponoć.

Podsjećamo, danas su se održali ponovljeni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

Probosanske snage, okupljene oko Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", zbog sumnje da će nepravilnosti biti ponovljene, odlučili su da bojkotuju izbore.