Izbori 2018.
14

U Srebrenici 9. januara skup probosanskih organizacija, stranaka i lidera

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Srebrenici će 9. januara 2018. godine biti održana konferencija “Zaštita građanskih sloboda povratničke zajednice i demokratizacija na području entiteta Republika Srpska”

Događaj će se održati na inicijativu Pokreta “Odgovor”, u saradnji sa Pokretom “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, udruženjima “Majke Srebrenice”, “Žene Srebrenice”, "Žene Podrinja" i Organizacijom šehida i poginulih boraca Srebrenice.

“Na konferenciji ćemo govoriti o ostvarivanju prava i zaštiti građanskih sloboda povratničke zajednice na području entiteta Republika Srpska, te imati diskusiju o zajedničkoj strategiji odnosa prema SNSD-u i prema Savezu za promjene, perspektivama jedinstvenog probosanskog bloka na izborima 2018. godine”, kazao je Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor”.

“Na konferenciju će biti pozvani predstavnici udruženja povratnika, lideri političkih stranaka, te predstavnici zvaničnih institucija. Vrijeme je za iskren i otvoren razgovor o tome kuda ide probosanska politika u RS-u, te šta ćemo raditi 2018. godine. Mi iz ‘Odgovora’ izražavamo spremnost da budemo moderatori u diskusiji, te ovim još jednom pokušavamo pokrenuti međustranački dijalog – kako o predizbornom, tako i o postizbornom djelovanju na području entiteta RS”, zaključio je Duraković.

Iz udruženja koja organizuju ovu konferenciju ukazano je da je ovog prilika da se konačno pokaže koje političke stranke, organizacije i pojedinci su spremni svoj lični i organizacijski integritet ugraditi u aktivno djelovanje na promjenama režima u entitetu RS.