BiH
0

U sportskog dvorani na Grbavici otkrivena ploča zahvalnosti Vladi Republike Slovenije

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
U novoizgrađenoj sportskoj dvorani na Grbavici danas je otkrivena ploča zahvalnosti Vladi Republike Slovenije, koja je, u okviru realizacije projekata razvojne pomoći, osigurala 240.000 eura za nabavku sportskih rekvizita.

Ploču su danas otkrili predstavnici Kantona i Općine Novo Sarajevo u prisustvu delegacije Republike Slovenije, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Općine Novo Sarajevo.

  • Multifunkcionalna sportska dvorana bit će kapaciteta od 1.500 do 3.000 gledalaca i treća je po veličini u Kantonu Sarajevo. Ispunjavat će evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, te biti osposobljena i za organizovanje kulturnih, sajamskih i drugih sadržaja, a u okviru kojih će moći primiti puno veći broj posjetilaca -istakao je ovom prilikom načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Prema njegovim riječima, dvorana predstavlja jednu od najvećih investicija ove Općine, a radovi se izvode fazno u skladu sa obezbjeđenim finansijskim sredstvima.

  • Do sada je izvedeno oko 95 posto građevinskih radova veće vrijednosti od 6.200.000 KM, a preostala je još ugradnja opreme u kotlovnici i klima komore u energetkom bloku - dodao je Koldžo.

Premijer KS Elmedin Konaković je rekao da će Kanton Sarajevo finansijski pomoći da se okonča završna faza ovog vrlo značajnog projekta.

  • Oni koji poznaju sport razumiju važnost ove sportske investicije. Od srca čestitam Općini Novo Sarajevo na jasnoj viziji i misiji koja je dovela do izgradnje ovog, za nas, ipak grandioznog zdanja -objasnio je premijer.

Objekt sportske dvorane projektovan je na četiri nivoa. Prvi nivo čine podzemna garaža, prostori predviđeni za kuglanu i streljanu. Drugi nivo je velika dvorana, odnosno igralište sa teleskopskim sjedištima, malom salom za stoni tenis i borilačke sportove, svlačionicama i ostalim pomoćnim prostorijama za sportiste, a treći nivo su tribine i VIP lože, te sala za fitnes. Na četvrtom nivou nalaze se novinarske kabine i prostorije za upravu.