Novi klaster?
27

U Širokom Brijegu još pet osoba zaraženo koronavirusom

G. Š.
SKB Mostar (Foto: R. D./Klix.ba)
SKB Mostar (Foto: R. D./Klix.ba)
Zavod za javno zdravstvo Zapadno-hercegovačkog kantona javlja da je još pet pozitivnih osoba na prisustvo koronavirusa s područja Širokog Brijega.

"Četiri osobe su povezane s trećim klasterom, a za jednu osobu nemamo poveznicu još uvijek", ističu i navode da je vjerojatno riječ o novom klasteru.

U ZHK su do sada 63 osobe bile pozitivne na prisustvo korona virusa od čega 48 osoba iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, četiri s područja Posušja. U Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

U samoizolaciji se nalazi 742 osobe na prostoru Kantona.

Iz Štaba civilne zaštite podsjećaju da je na snazi zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Zapadno-hercegovačkog kantona osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku zaštitu,osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju zaštitu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste.

Broj zaraženih po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka - 243 Čitluk - 77 Mostar - 55 Široki Brijeg - 48 Tuzla - 46 Sarajevo - 34 Laktaši - 34 Konjic - 28 Bihać - 23 Livno - 22 više na mapi...