Od 17 testiranih
35

U Širokom Brijegu i Grudama još troje zaraženih, među njima i policajac

G. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U Zapadnohercegovačkom kantonu još tri osobe su zaražene koronavirusom, od kojih su dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna iz Gruda, a među njima je i policajac.

Prema informacija Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona, tri su osobe pozitivne na prisustvo koronavirusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.

"Dvije osobe su s područja Širokog Brijega, i radi se o novom klasteru, i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom", navode iz Štaba ZHK.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kako ističu, obavit će veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

"Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na koronavirus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju", kažu iz Štaba ZHK.

Do sada su u ZHK 52 osobe bile pozitivne na prisustvo koronavirusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom dosad nije zabilježena nijedna osoba. U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

Broj zaraženih po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka - 235 Čitluk - 71 Mostar - 48 Tuzla - 45 Široki Brijeg - 37 Laktaši - 34 Sarajevo - 30 Konjic - 28 Bihać - 21

Cazin - 20 više na mapi...