{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Semizovcu otvorena sportska dvorana OŠ "Porodice ef. Ramić"

13.10.2014. u 15:53
0
3
U Semizovcu otvorena sportska dvorana OŠ "Porodice ef. Ramić"
0
U Semizovcu je svečano otvorena nova sportska dvorana izgrađena u sklopu Osnovne škole “Porodice ef. Ramić”.
Dvorana je na upotrebu školi predana u okviru obilježavanja sto godina postojanja ove škole i svojim karakteristikama ne samo da će zadovoljiti potrebe nastavnog procesa nego će omogućiti razvoj sporta na području mjesnih zajednica Semizovac, Svrake i Gora kao i cijele općine Vogošća.

Objekat su svečano otvorili načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i v.d. premijera Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra.

Radi se o multifunkcionalnom objektu koji je predviđen i za odigravanje međunarodnih susreta u brojnim sportovima. Izgradnja dvorane u sklopu Osnovne škole “Porodice ef. Ramić” počela je 15. novembra prethodne godine, a dimenzije su 45x27 metara.

Ukupan iznos potreban za završetak dvorane sa vanjskim uređenjem kao i uređenjem korita rijeke pored dvorane je oko 1.500.000,00 KM. Učenici OŠ “Porodice ef. Ramić”, nastavnici, građani i brojne prisutne zvanice su pokazali zadovoljstvo zbog činjenice da je njihova sredina dobila jedan ovakav objekat. U znak zahvalnosti za napore i trud uložene u realizaciju ovog projekta načelniku Općine Vogošća Smajić Edinu i v.d. premijera Kantona Sarajevo Muhamedu Kozadri uručene su zahvalnice, saopćeno je iz Ureda načelnika Općine Vogošća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: