{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Semberiji se izlila rijeka Janja

F
6.8.2014. u 12:32
1
10
U Semberiji se izlila rijeka Janja
1
U Semberiji se izlila rijeka Janja
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je nadu da neće doći do većeg porasta vodostaja Save, a posebno Drine, usljed obilnih padavina, budući da nasipi na tom području nisu sanirani ni nakon majskih poplava.
On je dodao da zasad ne prijeti opasnost i da je vodostaj tih rijeka nizak.

Mićić je, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, potvrdio da su nadležne službe u pripravnosti, posebno zbog bujičnih voda i u pripravnosti je pet jedinica za spašavanje.

Rijeka Janja u naselju Stara i Nova Janja kod Bijeljine prijeti da se izlije na šire područje.

"Realna opasnost je rijeka Janja čije korito nije dovoljno i voda se razliva. Velika količina vode dolazi iz pravca Ugljevika gdje još pada kiša, a problem je jer ova rijeka ne može brzo da pređe u rijeku Drinu", rekao je gradonačelnik Bijeljine, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

Dio Janje, kazao je, ponovo teče kroz novi kanal koji je napravljen kroz Modran i prolazi kroz grad te je već izlio obodni podmajevički kanal i potapa dio Obarske.

"Pet ekipa je upravo na tim kritičnim pravcima i počeli smo odmah sa punjenjem vreća. U Janju smo poslali i 100 pari čizama, 50 lopata, kamione sa pijeskom i neophodne mašine", rekao je Mićić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: