{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu završena sezona grijanja

F
15.4.2013. u 17:06
0
2
U Sarajevu završena sezona grijanja
0
U Sarajevu završena sezona grijanja
U Sarajevu je danas završena sezona grijanja, saopćeno je iz KJKP Toplane.
Sezona grijanja je definirana Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj sezona grijanja počinje nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka od 12 stepeni celzija ili niža, prema podacima nadležne meteorološke službe, i to najkasnije 15. oktobra, a završava se nakon što se u prethodna dva uzastopna dana utvrdi srednja dnevna temperatura spoljnjeg zraka viša od 12 stepeni celzija i to najranije 15. aprila naredne godine, s tim što sva postrojenja za grijanje moraju biti pogonski spremna od 20. septembra do 15. maja.

KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. su pogonski spremne za nastavak sezone grijanja, to zavisi isključivo od vremenskih prilika i vanjske temperature zraka, a u skladu s navedenom Uredbom, zavisi do kada će sezona grijanja za 2012./2013. godinu potrajati.

Ukoliko budu u narednom periodu niske temperature spoljnjeg zraka KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. će produžiti sezonu grijanja u onoj mjeri u kojoj to bude neophodno.

Također, za nastavak sezone grijanja potrebna je prethodna saglasnost Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a, rečeno je Feni u KJKP "Toplane - Sarajevo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: