|

U Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma skanka i uhapšene dvije osobe

U Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma skanka i uhapšene dvije osobe
132
Klix.ba
9.2.2019. u 11:17
95
komentara
132

dijeljenja
U Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma skanka i uhapšene dvije osobe Foto: Arhiv/Klix.ba
U petak su na području Sarajeva policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sproveli operativnu akciju "LIM“ prilikom koje su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno 25 kilograma droge.
Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu.

Tokom aktivnosti privedene su dvije osobe inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste.

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva "skank“
(više od 25 kilograma), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Osobe će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavit će daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za navedene osobe i krivično djelo.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...