Više od 400 učesnika
0

U Sarajevu uspješno završen Kongres nefrologa BANTAO

Klix.ba
U Sarajevu je u periodu od 4.do 8.10. 2017. godine održan 13. Kongres Balkanske asocijacije nefrologa i CME kurs pod pokroviteljstvom ISN( Svjetskog Udruženja nefrologa) i ERA-EDTA Evropskog Udruženja nefrologa čiji su dosadašnji predsjednici bili na Kongresu.

U okviru Kongresa održan je regionalni workshop ISN o aktivnostima SRC (Sister Renal Center) programa, koji su prezentirali dr. Mašnić Fahrudin sa Klinike za hemodijalizu KCU Sarajevo i dr. Maida Dugonjić sa Klinike za nefrologiju UKC Tuzla

Klinika za hemodijalizu KCUS je sestrinski centar sa Shefelld Institutom iz Velike Britanije. Prof.dr. Rumeyza Kazancioglu iz Istanbula i prof.dr. Halima Resić bili su moderatori workshopa.

Na Kongresu je učestvovalo 400 učesnika iz 18 zemalja, među kojima su svi predsjednici regionalnih nefroloških udruženja.

Na Generalnoj Skupštini BANTAO organizacije za novu predsjednicu Balkanske Asocijacije Nefrologa izabrana je prof.dr. Halima Resić, za period od 2017.do 2019. godine, što predstavlja veliko priznanje bosanskohercegovačkoj nefrologiji i Udruženju nefrologa BiH.