Komentari (286)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kriv si jer si se branio ! Nema pravde na ovom svijetu ..
Nije on "kriv" sto se branio, to tek treba da se utvrdi. Druga stvar ,klasicni primjer ti je clan 26. KZFBiH nuzna odbrana.Tako ti je i u ratu. Imas pravo da se branis, da sprecis napad cak i da izvrsis srazmjeran protunapad, ali ovo za sta je ovaj covjek optuzen je krsenje ratnog prava. To sto se ti branis ili napadas ne daje ti pravo da ubijas,izivljavas se nad nekim,silujes i sl. To sto se kod nas radilo je druga prica i zasto se radilo, to samo znaju oni koji su pocinili takva nedjela.
vangla, nema potrebe da objašnjavaš nešto osobi koja je u stanju jednom rečenicom otkriti da ima dvocifren iq.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Mater vam j. dodik se sprda po hagu a vi nase hapsite. Sramite se!
Ja ovo govorim sa pravnog stajalista i kao pravnik. Ne ulazim u meritum ali postoji pretpostavka nevinosti. Ali sta da ti onda ja govorim, kada ti znas? Ipak, ako ces iskreno, svi koji su odgovorni trebaju i odgovarati pa neka bude pravda makar svijet propao.
Glupi klix i redizajn, hocu da odgovorim a on objavi zaseban komentar. Ili je do mene..
Bakire dobio si od Vučića za hapšenje Orića 4 miliona KM ! Kolko si dobio od Dodika za hapšenje Mahmuljina ! Ako ti pare trebaju Sebij9i za kupovinu državne bolnice dabogde tebi lično te pare trebale za bolnice i kosti ti se smirile na jednom mjestu ko ALiji !
Zamislite da je neko uhapsio Dzuru-Pucara poslije II.sv. rata,,, zbog ratnog zlocina prema njemackom okupatoru :) :) :)
Jadnog mi tuzioca, treba mu SIPA dovesti osumnjicenog da ga saslusa. Pa zasto mu jednostavno nisi poziv uputio, ipak je covjek general? U biti radi se o istrazi i da bi tuzilac mogao poslati optuznicu na potvrdjivanje, mora saslusati osumnjicenog. Znaci, jos ni optuznica ne postoji, tek je istraga u pitanju tako da se ovime samo pravi medijska frka i covjeka se unaprijed osudjuje a poznata vam je presumpcija nevinosti.
moze pitanje? je li 7 muslimanska radila zlocine protiv civila? ja znam da jest, a ti?
Suvisno je komentirati,sud ce utvrditi cinjenicno stanje na osnovu istrage. Ako nije kriv po zapovjednoj odgovornosti sud ce odbaciti opuzbe, a ako se dokaze krivica postoji kazna. Tako jednostavno.
To toliko o AbiH.
zlocinac je zlocinac, i vrijeme ti je bilo
Zasto se neciji zlocin smatra vecim zlocinom od sopstvenog. Zlocin je zlocin pa ko god ga pocinio, a i onaj ko ga je mogao sprijeciti, a nije isti kao i pocinioc. Zbog vas koji podrzavate zlocine jedne tj, svoje strane , a osudjute zlocine druge strane isti ste kao i pocinioci zlocina.
pa ako se tako gleda... onda bi svi srbi na dozivotnu robiju trebali.
Srbe na vrbe. Živjeli Kazani.
Ja sam nekoliko puta do sada ovdje rekla, neka odgovara i moj Meho ako je i dlaku s glave svukao civilu, zarobljeniku, zeni ili djetetu. Ikome lose i pomislio a da je van borbene linije i rova.... Ali toliko drkata a ovim bradatim idiotima koje jeste dovela Dinastija Izetbegovic, kojima se jesu radovali "dobri Bosnjani", prepricavajuci njihovu hrabrost, " in the name of the God" ali nabijem na neku stvar i njih i sve one koji ne spominju ruske dobrovoljce i placenike, po ratistima sirom BiH... Nije ih moj Meho doveo i placao im da ratuju za njega... Eno im groblja, niz Vraca kad se spustas... I vrlo impozantna brojka je u pitanju... Neka ae nose u tri pi*zde materine svi oni koji se prave ludi i kap, ne znaju za rusko-ukrajinske ratnike, devedesetih, na ovim prostorima... Mudzahedini ili Ovi- u cemu je razlika, pi*zda materina, svima koji pljuju tudje a svoje zlo ne vide!!! Budite bar jednom ljudi, kazite posteno... Govana se najeli svi! I jedni i drugi i treci... Dosta vise sranja po tudjem i pranja svog... Kud nas neki meteor ne zvekne i sve nas ne potamani... Bolje ne zasluzujemo!!!!!!! MAHMULJIN....NEKA DOKAZE, ako nije kriv. A jeste, komandna odgovornost postoji... Ako nista, kriv je po komandnoj odgovornosti... NA ZLOCINE... MORAO JE REAGOVATI!! A AKO u ratu nije smio, odavno je mir i neka kaze- evo mu prolike, OD KOGA NIJE SMIO i ZBOG KOGA JE MORAO CUTATI... Svih ovih godina... Mir i ljubav, balkanska stoko!
učeram ja i tebi i Mehi.
Eh i da je sve tamo pobijeno muslimansko ko u Srebrenici ili FOči OPET BI TI ODGOVARAO KO ORIĆ !
Standardna optuzba za Bosnjacke generale: Nisu sprijecili zlocin. Da li je iko optuzen za organizovanje zlocina/genocid/pripremanje genocida i slicno? Nije, jer je Bosnjacima jedini propust u ratu sto organizacija i komandna odgovornost nije funkcionisala jer nismo imali organizovanu vojsku na pocetku rata. Nisu Bosnjaci planirali niti provodili zlocine ali neki zlocini koje su pocinili pojedinci nisu bili sprijeceni ZBOG LOSE ORGANIZACIJE.
Sve ubice pohapsit.. i nema kad uhapse "tvog" onda je urota..
@SheRains uh gdje bi mi.. cijeli svijet se protiv nas urotio ;)
fina je smaragdna :)
Borio se branio i sad ga hapse, samo kad jedan dan pokucaju i na vasa vrata, haj reci da nisi kriv
prvo mup manjeg entiteta kupuje neko oruzje i municiju, sad uhapsen bivsi general, , ,bgm bit ce zanimljivo u ovoj lijepoj nasoj