BiH
0

U Sarajevu sutra sjednica vijeća ministara BiH

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana sutra u Sarajevu.

Predloženim dnevnim redom planirano je razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Komonvelta Australije, koji predstavlja Ministarstvo zdravlja i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo civilnih poslova vezano za određena prava korištenja AR-DRG sistema klasifikacije.

Planirano je i razmatranje nacrta osnova za zaključivanje kreditnog sporazuma - program finansijske saradnje između BiH i Kraljevine Španije, nacrta osnova za zaključivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2006., te nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja novog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o delegiranju odgovornosti za osiguranje usluga zračne navigacije unutar dijela zračnog prostora BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o delegiranju odgovornosti za osiguranje usluga zračne navigacije unutar dijela zračnog prostora BiH.

Na sutrašnjoj sjednici VMBiH trebalo bi da se nađe i prijedlog osnova za vođenje razgovora radi zaključivanja sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan, te prijedlog osnova za pristupanje BiH dopuni člana 1. Konvencije o zabrani ili ograničenju upotrebe određenih vrsta konvencionalnog oružja (CCW).

Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je i razmatranje prijedloga odluke o odobravanju sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu Centralnoj izbornoj komisiji BiH za finansiranje održavanja prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske i informacija o stanju sigurnosti iz oblasti krivičnih djela protiv sigurnosti ljudi i imovine s naglaskom na počinjena krivična djela koja se odnose na pljačke banaka i novca u transportu u 2005. i 2006. godini i tendencijama u prvih šest mjeseci ove godine.

Predviđeno je i razmatranje informacije o aktivnostima Vijeća ministara BiH na rješavanju predmeta decertificiranih policajaca.