{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu sutra sjednica vijeća ministara BiH

F
28.11.2007. u 16:25
0
0
U Sarajevu sutra sjednica vijeća ministara BiH
0
U Sarajevu sutra sjednica vijeća ministara BiH
Sarajevo
Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana sutra u Sarajevu.
Predloženim dnevnim redom planirano je razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Komonvelta Australije, koji predstavlja Ministarstvo zdravlja i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo civilnih poslova vezano za određena prava korištenja AR-DRG sistema klasifikacije.

Planirano je i razmatranje nacrta osnova za zaključivanje kreditnog sporazuma - program finansijske saradnje između BiH i Kraljevine Španije, nacrta osnova za zaključivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2006., te nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja novog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o delegiranju odgovornosti za osiguranje usluga zračne navigacije unutar dijela zračnog prostora BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o delegiranju odgovornosti za osiguranje usluga zračne navigacije unutar dijela zračnog prostora BiH.

Na sutrašnjoj sjednici VMBiH trebalo bi da se nađe i prijedlog osnova za vođenje razgovora radi zaključivanja sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan, te prijedlog osnova za pristupanje BiH dopuni člana 1. Konvencije o zabrani ili ograničenju upotrebe određenih vrsta konvencionalnog oružja (CCW).

Prijedlogom dnevnog reda predviđeno je i razmatranje prijedloga odluke o odobravanju sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2007. godinu Centralnoj izbornoj komisiji BiH za finansiranje održavanja prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske i informacija o stanju sigurnosti iz oblasti krivičnih djela protiv sigurnosti ljudi i imovine s naglaskom na počinjena krivična djela koja se odnose na pljačke banaka i novca u transportu u 2005. i 2006. godini i tendencijama u prvih šest mjeseci ove godine.

Predviđeno je i razmatranje informacije o aktivnostima Vijeća ministara BiH na rješavanju predmeta decertificiranih policajaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: