BiH
1.1k

U Sarajevu sutra mirna šetnja za Gazu

Klix.ba
Udruženje Palestinske dijaspore u BiH i UG Svitanje sutra će s početkom u 14 sati organizovati mirnu šetnju za Gazu.

"Izrael u svojoj kontinuiranoj agresiji na Gazu obnavlja praksu nacističkog holokausta, koji je izvršen nad Židovima u Evropi. Izrael prakticira politiku holokausta na dnevnoj bazi više od 66 godina. Fašistička izraelska agresija na Gazu koja se dešava ovih dana samo je pokazatelj onoga što militantne skupine doseljenika svakodnevno prakticiraju u različitim dijelovima Palestine, a to su paljenje, ubijanje i razaranje, kao što su prije 1948. godine ekstremisti Hagana i Argona učinili da bi uništili i protjerali Palestince iz njihove zemlje", poručili su organizatori šetnje.

Ističu kako je svakodnevni holokaust koji vrši organizirana cionistička zajednica nad Palestinicima daleko od očiju TV kamera i raznih medija.

"Sada je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica i liberali svijeta podignu svoj glas i kažu Izraelu dosta nepravde, potlačenosti, paljenja i ubijanja te da podrže pravo Palestinaca na samostalnu i suverenu državu poput svih drugih naroda u svijetu", dodaje se u najavi skupa.

Organizatori su pozvali građane BiH, a posebno Sarajlije, da učestvuju na ovom skupu, jer Sarajlije dobro znaju šta je opsada.

Za dolazak na ovaj skup javnost se animira i putem Facebooka. Okupljanje je zakazano za sutra u 13:45 sati ispred Sebilja na Baščaršiji, nakon čega će uslijediti šetnja do BBI centra, gdje će biti upriličeno obraćanje organizatora. Završetak skupa planiran je za 15 sati.