{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu steriliziran hiljaditi pas

F
8.6.2013. u 19:05
221
48
U Sarajevu steriliziran hiljaditi pas
221
U Sarajevu steriliziran hiljaditi pas
Amela Čengić sa svojim psom
U Sarajevu je u toku akcija besplatne masovne sterilizacije vlasničkih i uličnih pasa. Provodi je Dogs Trust od 30. maja, saopćeno je danas iz Agencije Propaganda.
Vlasnica hiljaditog steriliziranog psa Amela Čengić, koja je prije dva mjeseca pronašla psića na ulici i udomila ga, izrazila je zadovoljstvo zbog provođenja ove kampanje. Hiljaditi pas je steriliziran danas u privatnoj klinici "Vet Life“ u Sarajevu čiji je vlasnik doktor Josip Krasni.

"Akcija koju provodi Dogs Trust ima veliki značaj. Rezultate ćemo tek osjetiti nakon nekog vremena. Za nekoliko godina svest ćemo na razumnu mjeru broj pasa na ulicama. Ovaj humani način sprečavanja daljeg razmnožavanja prevelikog broja pasa na ulicama izrazito podržavam", kazao je Krasni.

On je pozdravio i edukaciju veterinara, koju je omogućio Dogs Trust, nakon čega su danas veterinari postali dio tima koji uspješno realizira projekt. Akcija besplatne sterilizacije pasa se provodi od 30. maja do 30. juna u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu.

Provodi se na deset veterinarskih klinika. Najveću akciju besplatne masovne sterilizacije pasa provodi Dogs Trust, a partneri u ovom projektu su Grad Sarajevo i općine Ilijaš, Hadžići, Novi Grad i Istočno Novo Sarajevo.

Od 30. maja do 30. juna na facebook stranici Dogs Trust BH traje takmičenje za najsretnijeg sterilisanog psa. Dogs Trust poziva građane da postave slike svojih ljubimaca i tako dobiju priliku da se takmiče. Pobjednici će biti proglašeni 30. juna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: