BiH
211

U Sarajevu se sastali Nermin Nikšić, Željko Komšić, Peđa Kojović i Reuf Bajrović

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas su se sastali predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, predsjednik DF-a Željko Komšić, predsjednik Naše stranke (NS) Peđa Kojović i predsjednik Građanskog saveza (GS) Reuf Bajrović, saznaje Klix.ba.

Tema razgovora bio je Nikšićev nedavni poziv liderima Demokratske fronte, Naše stranke i Građanskog saveza da pokušaju postići dogovor o zajedničkim kandidatima za načelnike i gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

Naime, on je od predsjednika lijevo orijentisanih stranaka u otvorenom pismu tražio da što prije sjednu i pokušaju pronaći kandidate koje će suprotstaviti nacionalističkom bloku.

"Kao što vam je poznato, oduvijek sam zagovarao potrebu ujedinjenja i zajedničkog djelovanja svih progresivnih političkih snaga u Bosni i Hercegovini, a prije svega onih koje baštine ideje ljevice, socijaldemokratije, antifašizma i antinacionalizma. Čvrsto vjerujem da velika većina građana BiH također dijeli ove vrijednosti. Apsolutno sam uvjeren kako toj ideji pripadate i Vi i političke partije koje vodite", napisao je Nikšić.

Još uvijek nisu poznati ishodi današnjeg sastanka.