Negativa(c) dana
0

U Sarajevu se čuju samo bombaši i revolveraši

Sarajevo-x.com
U našem glavnom gradu sinoć je ponovo bačena bomba. To ne predstavlja nikakvu novost, osim što su napadači ovaj put otišli korak dalje pa su za metu izabrali harem Jakub-pašine džamije u opštini Stari Grad.

Ovo je ukupno treći bombaški napad na području opštine Stari Grad u prve dvije sedmice 2011. godine pa bi se moglo reći da je bacanje bombi postala vrlo popularna disciplina među kriminalcima u ovoj godini.

Eksplozija u haremu Jakub-pašine džamije, nema povrijeđenih

Pogoršanoj sigurnosnoj situaciji doprinijela je i upotreba vatrenog oružja. Podsjećamo da je u četvrtak na području iste opštine ranjen 21-godišnjak. Njega je napala tročlana ekipa koja je odmah nakon jutarnje kafe odlučila malo zapucati.

I kako rekoše policijski zvaničnici, sigurnosna situacija je pod kontrolom, a ovakve stvari nisu ništa neobično s obzirom na veličinu našeg glavnog grada i broj stanovnika. I što je najtužnije, to je jedina, bilo kakva, izjava vezana za posljednje događaje zvaničnih institucija u Sarajevu.

Svi ostali šute i posmatraju šta se dešava nadajući se da neće osvanuti u crnoj hronici, kao kolateralna šteta obračuna sitnih gradskih kriminalaca i "momaka u usponu". Pogled na internet forume pokazat će zabrinutosti Sarajlija i Sarajki, ali bilo kakve organizovane reakcije nema.

Nevladine organizacije, učenici, studenti i svi ostali jednostavno šute dopuštajući da se čuje jedino glas, odnosno pucnjevi i eksplozije bombaša i revolveraša.

Ništa bolji nisu ni oni iz gradske i kantonalne vlasti koji su se zadeverali proslavama brojnih praznika i raspodjelom ministarskih fotelja. Denis i Amar očito nisu bili dovoljna opomena.