|

U Sarajevu pronađen ukradeni BMW, 10 vreća marihuane i oružje

U Sarajevu pronađen ukradeni BMW, 10 vreća marihuane i oružje
87
Klix.ba
12.9.2019. u 11:27
17
komentara
87

dijeljenja
U Sarajevu pronađen ukradeni BMW, 10 vreća marihuane i oružje
Sarajevska policija je radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava 8. septembra uhapsila osobu inicijala A.M., a zatim došla do saznanja o kriminogenim aktivnostima te osobe i drugih saučesnika.
Jučer su na osnovu prethodno pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, na područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi osoba H. K.Prilikom pretresa pronađeno je jedno putničko motorno vozilo marke "BMW" bez registarskih oznaka, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 (deset) PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne težine oko 10 kg). Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo ukradeno u Orašju dana 12. januara 2019. godine i da je za istim raspisana potraga.O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...