BiH
69

U Sarajevu pronađen Švicarac Felix Berger, propustio autobus i vratio se u hostel

Piše: E. S. H.
Felix Berger
Felix Berger
Švicarac Felix Berger čiji je nestanak prijavljen u Sarajevu pronađen je ubrzo nakon objavljene potrage.

"Zahvaljujući objavljenim tekstovima, nakon kojih su uslijedile dojave građana, Švicarac Felix Berger je pronađen. Propustio je autobus, vratio se u grad i prijavio u hostel, a nikome se nije javio. Zbog svoga stanja uopće ne shvata kakvu je zbrku izazvao", napisala je prijateljice Felixove porodice.

Podsjećamo, policiji je prijavljeno da je Felix Berger, pedesetpetogodišnji Švicarac koji boluje od dijabetesa i osoba je sa specijalnim potrebama, nestao tokom posjete Bosni i Hercegovini.

Berger je posljednji put viđen u utorak, oko 8 sati ujutro, na peronu 11 autobuske stanice u Sarajevu gdje je trebao kupiti voznu kartu i ukrcati se na autobus prevozničke kompanije Kantić Touristik kako bi otputovao u Cirih. Bergerova porodica prijavila je njegov nestanak policiji u Bernu, u Švicarskoj, nakon što su otišli da ga dočekaju na povratku kući i utvrdili da se nikada nije ukrcao na autobus. Felixov sestrić David doputovao je u Sarajevo gdje je njegov nestanak prijavio i sarajevskoj policiji koja je pokrenula intenzivnu potragu koja je dala pozitivan rezultat.

Porodica je posebno bila zabrinuta jer je Berger osoba u autističnom spektru, ali specifično oboljenje mu nije nikada precizno dijagnosticirano. Sposoban je za samostalan život i često putuje, ali je zbog lakovjernosti više puta bio žrtva razbojništva. Strastveni je pušač i ponekad razgovara sam sa sobom.