BiH
34

Švicarac nestao u Sarajevu, zadnji put viđen na autobuskoj stanici

Klix.ba
Felix Berger
Felix Berger
Felix Berger, pedesetpetogodišnji Švicarac koji boluje od dijabetesa i osoba je sa specijalnim potrebama, nestao je tokom posjete Bosni i Hercegovini. Berger je posljednji put viđen u srijedu, oko 8 sati ujutro, na peronu 11 autobuske stanice u Sarajevu gdje je trebao kupiti voznu kartu i ukrcati se na autobus prevozničke kompanije Kantić Touristik kako bi otputovao u Cirih.

Na sebi je imao tamno plave farmerke, teget jaknu sa znakom Mercedesa na prednjoj strani i crne čizme. Također je nosio crveni ruksak i crvenkasti, manji kofer na točkovima.

Bergerova porodica prijavila je njegov nestanak policiji u Bernu, u Švicarskoj, nakon što su otišli da ga dočekaju na povratku kući i utvrdili da se nikada nije ukrcao na autobus. Felixov sestrić David doputovao je u Sarajevo gdje je njegov nestanak prijavio i sarajevskoj policiji koja je pokrenula intenzivnu potragu.

Berger je osoba u autističnom spektru, ali specifično oboljenje mu nije nikada precizno dijagnosticirano. Sposoban je za samostalan život i često putuje, ali je zbog lakovjernosti više puta bio žrtva razbojništva. Strastveni je pušač i ponekad razgovara sam sa sobom.

"Jako smo zabrinuti za Felixa", izjavila je njegova sestra Annelis Berger.

"Ako je neko vidio Felixa ili ima bilo kakvu informaciju o njemu nadamo se da će kontaktirati nas ili policiju kako bi nam pomogli da ga nađemo", dodala je. Annelis Berger ostavila je svoju email adresu ([email protected]), a slučajem se u Sarajevu bave krim inspektori policijske uprave Novo Sarajevo.