BiH
0

U Sarajevu počela konferencija o upravljanju kvalitetom u javnoj upravi

Klix.ba
U Sarajevu je danas počela Regionalna konferencija o „Koristi upravljanja kvalitetom u javnoj upravi″ tokom koje će se razgovarati o kvalitetiradajavneupraveiotvorenostipremakorisnicimaigrađanima.

Dr. Dragan Ćuzulan, koordinator za reformu javne uprave u BiH, naglasio je da je međuinstitucionalna radna grupa za upravljanje kvalitetom pripremila Operativni plan za uvođenje CAF modela u javnu upravu.

"Njegovim usvajanjem u Vijeću ministara BiH zvanično bismo započeli proces uvođenja CAF modela upravljanja kvalitetom u institucije BiH", rekao je Ćuzulan.

Goran Paštrović, menadžer projekta "Kvalitet javnih usluga", Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA)najavio je da će kruna zajedničkih aktivnosti na unapređenju kvalitete javne uprave institucije koju predstavlja, GiZ-a i institucija u regionu u proteklom periodu biti otvaranje regionalnog Centra za unapređenje kvaliteta.

Tihana Puzić, menadžerica oblasti upravljanja kvalitetom programa "Jačanje javnih institucija", GiZ naglasila je da iako nova, tema upravljanje kvalitetom u javnoj upravi ima veliki značaj za reformu javne uprave budući da holističkim pristupom obuhvata sve aktivnosti institucije.

Konferencija se održava u organizaciji Ureda koordinatora za reformu javne uprave i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GiZ) u saradnji sa Regionalnom školom za javnu upravu (ReSPA) za predstavnike institucija sa državnog nivoa javne uprave u BiH.